Scuba Diving and golf cupcake

Haaa this time nak share cupcake yg rina buat utk somebody BiG in my department which they dont known im working there hehehehe. My hubby yg send the cupcake to the client jd x tembung dgn i. I segannnnn kalau org opis tahu i meniaga cupcake. Hehehhehe tah hapa hapa kan. Padahal tak salah pun shb i bake cupcake and cakes out of my passion on baking. And im doing it after waktu keja yerk. Well except for updating the blog ngeh ngeh ngeh..

20130522-220942.jpg

20130522-221008.jpg

20130522-221027.jpg

20130522-221056.jpg

20130522-221113.jpg

Cantik tak? Kekekeke perahsan jer lah sy ni. Ni tgh menunggu cik melur ni bgn. Hehehe melur ni br 1mth tp rina perasan ada kahak bila dia nafas especially malam2. Baby umur 1 bulan xboleh makan ubat kan. So mummy ni pun opt for ubatan tradisional. I sapu muka dia dengan kunyit kat batang hidung tau bukan satu mukaZ hahahaha kuning jadinya. Tumbuk2 kunyit tu and then sapu. Setakat ni xnampak kesan lg.

Anyway if ada yg berminat nak query pasal cupcake ni atau pun apa2 lah wa me at 0123440989 or email me at angelcupidkitchen@gmail.com

Handbag LV, handbag Gucci, channel, coach dan seantara dengannya

Saya adalah penggemar beg berjenama. Tpppp hehehehe kewangan tak mengiZinkan lah saya nak beli beg mahal2 ni. Coach tu tahan lg nak beli. Tp kalau lv semua tu, xcukup budget lg hehehe. Kena utamakan keperluan anak2 dulu. Tema cupcake kali ini rina nak tunjuk hanbag handbag berjenama yg dibuat last week. Ann nama org yang menempah ni. Katanya nak buat surprise utk mak dia. Ann mmg suka order last minute. Hehehe sib baik awak baik dan comel. Sempat juga siap cupcake ni walaupun kelam kabut hehee. Enjoyssss

Posted using Tinydesk blog app

F1 or Racing Car as per harris described it~~~

racing car as per describe by harris and melati. sib baik sempat sorok kek ni. kalau tidak mesti hilang dah racing car merah ittew. kali ni order utk fancy cookies dan kek besar f1 car! tada!!!! dalam kek ni is vanilla cake and choc cake!!! sedap!!! masa tgh ice kan cake ni harris and melati beria beria nak cake ni. nanti mummy buatkan yer sayang. mummy tak berkesempatan lagi nak buat sayang. insyallah mlm ni.

tak banyak nak cerita hari ni. sebab badan letih semacam. fatique kot agaknya. so im taking a break for any order on this weekend. dah lama sgt tak cuti. bawa anak anak berjalan ke pd jer. then isnin start balik taking orders. tak sabar nyer ank pergi esok. nak mandi kolam, nak lompat lompat atas katil. hahaha kalah harris and melati kan.

upin and upin cake and macaron and bread pudding..

owhh saya sungguh ketinggalan entry minggu ini. hari ni pepagi tak dapat nak update blog. tak da internet kat opis! beria ia bawak laptop pergi office. konon konon nak update blog lah. dah lah sampai lambat. kena lak lepas sampai tu terus bersarapan di pantry sampai pukul 9.30. (boss tak ada lah katakan) pastu baru lah terhegeh hegeh nak buat kerja. hahaha

pstu ca alif but ke mid valley. huhuhu bukan nya nak carik apa pun. tapi sajer pergi jejalan. sambil sambil beli moisturizer dan makeup cleanser yang dah habis. owh! rina sangat suka pakai clinque skrg ini. sgt lah bersesuaian dgn kulit muka. tak da lah putih terang tang tang macam tepung gomak tu yerk. tapi putih asli gitu. and mesti rajin pakai. kalau rajin pakai, berhabisan ribuan ringgit pun tak jalan gak. dah byk product rina cuba.

produk malaysia yang rina pernah cuba is. nouveles visage, r & z dua ni jer lah yang pernah pakai. ok lah jugak. tapi tu lah putih nyer terlampau okeh!  pernah masa rina belajar dulu mula mula pakai nouvelles visage tu, kawan kawan tanya

“kenapa muka ko merah na”..

aku dengan confident nyer menjawab..

“aku baru balik berjemur kat tepi pantai, so sun burn”

tapi sbnrnyer hampeh! tuhan sahajalah yang tahu betapa sakit nyer muka aku masa tu, lagi lagi bila bab basuh muka, macam disiat siat kulit muka. tapi yerlah nak putih lah katakan. sangguh tahan tu. hahaha sungguh tak percaya aku boleh tahan semua tu. padahal skrg ni kalau kena oven panas tu sikit kat tangan pun aku dah melompat dah. hahahaha

bila start mengandung kan harris aku start pakai estee lauder. takut chemical kena kat anak dalam kandungan kan. pakai dalam dua tahun gak. ok lah jugak so-so..

and bila ngandung kan melati, aku tukar kepada clinique..

ohh! mmg sgt akusuka sebab terbukti, jerawat kat muka semua hilang, kulit pun putih asli. owh sungguh lah jatuh hati! hhahaha.. 
aku sudah melalut kekiri dan kekanan yerk. maap maap latok latok.. rasa gian jari jari ni nak menari atas keyboard. dah dua hari cuti lah katakan. hahaha
so skrg ni rina akan present birthday cake! ordered by my colleague masa kat MCHJV.. tara!!!

this a macaron order by fiza by colleague from JPS and by a sweet girl, fyra for her bf..

cop!!!!! utk pengetahuan.. sesambil saya tgh menaip entry ni. melati yang sedang tidur, terbangun dan cari susunya utk cuba tidur balik.. and the best part is.. dia mesti carik siku rina untuk diraba raba.. hahaha.. gosok gosk sampailah dia tidur. itulah tabiat anak perempuan aku yang satu ni. so skrg as a substitute.. mummy dah belikan soft toys, jessie from toyrus.. supaya melati boleh meraba sikunyer.. hahaha

okeh back to our own topic.. my bread pudding special!!! tara!!!

Doraemon cakes and cupcakes ~~

this time.. ordered by louis ho. a very sweet mweet girl.. she is very soft spoken.. agak agak kalau i jadi soft spoken mcm tu mesti pelik kan. mesti my hubby pengsan tgk i. hahaha.. ohh tidak..

she ordered the cake for her sweet boy. andrew who has turned 1 year old on 6th october. october baby.. just like me. they said october baby ni semua hensem hensem dan cantik cantik. haaaaaa! okeh! i masuk bakul angkat sendiri yerk! hahaha

she ordered theme doraemon. mula mula terfikir juga macam mana i nak buat utk theme doraemon sebab bila google pun tak banyak cake 3d doraemon. and she also want mini cupcakes for his music class. to give as a door gift.

so here it is. but mind you yerk… lighting is really bad at this time.. so gambar gelap..