macaron lagi dan lagi dan .com baru lagi

sajer jer pembuka kata kita taruk gambar melati makan…hehehe.. gambar abang tak ada..sebab masa ni abang ikut grandma balik kg..

Good morning all friends!!! Hari ni sajer buat entry pepagi sebab satu hari ni tak sempat nak berblog nanti! J

Hehehe hari ni rina upload gambar macaron and macaron and mcaraon dan gambar breadpudding… nyummy! Hahahaha

Sementara tgh tunggu gambar diupload nih.. rina nak citer sikit share ngan kawan2.

Alhamdulillah kelas macaron utk bulan februari 2011 dah mula penuh.. tinggal beberapa date sahaja yang available utk pilihan hati. Hehehe. Alhamdullilah rezeki rakan2 dapat tempat dalam macaron and cookies workshop nih. Kalau ada rakan2 yang terinigin nak tgk date mana yang kosong sms rina yerk. Nanti rina akan inform kan.

Lepastu satu lagi. Hari ni anak rina harris tu bangun awal sangat. Haaiiii.. harap2 nanti dia nak lah pergi sekolah tu kan. Risau gak. Kalau tak nak mmg kena paksalah jawapnya. Sigh~~ susah hati tau kalau anak2 tak nak gi skeolah nih. Kitalak kena pegi kerja. Mmg tak dapat nak gi lewat. Yer lah asyiklewat jer. Lama2 nanti boss pun fedup gak kan.

Bread Pudding Special, Macaron, Macaron lollipop!

hr ini carca dan merba!!! hahaha semua gambar diupload sekali.. aci tak? hahahaha aci lah kan.. leh la jamu mata segala macam juadah nih. hahaha sajer jer nak menggugat keimanan anda belaka.. kakaka.. rina selsema hari ni!!!! tolong lah.. kesian nyer rina.. seksa tau. smlm makan kerang. pastu lupa nak makan ubat alergic. (rina ni alergic to seafood) walaupun rina alergic seafood. still my fav food is seafood! i love seafood!! esp kerang, ketam dan ikan! with an exeptional of udang! not a big fan of udang, except butter prawn. i loveeee butter prawn! hahaha enjoy girls and guys.!! me nak gi makan!!!

Bread Pudding and life

byk dah gambar bread pudding yang tertangguh dah beberapa lama. huhuhu campur yg terbaru and yg lama sikit. huhu..

can i share something with you guys.. this week is a tensi week for me!!! urgh!! tak tahu lah kenapa tensi sgt. only baking jer ease my feeling. so mlm ni start lah my baking therapy, kesian anak2 pun kena marah. taruk betul la rina ni.

what do you think of a certain period of time we should stay at the same division or department or pejabat. the longest i ever stay in one job is one half years. this is the longest i ever stay in one work!! hahaha.. silly me. 3 years. i need to apply for transfer i guess. new environment. i am happy of where i am now. but staying too long in the same place is not a good thing. people tend to get boring of you and sometime even we tend to get boring of them. hahahahahaha.. tapi overall i am happy. cuma i my self yg boring kot. or ada something yg buat i boring. kui kui.

anyway chit chat here and there. the result is the same. i hate my ***** ****. and bla bla bla.. serious need BFF talk rite now! hubby no work lah.. coz BFF better to talk to about womanly stuff! hahahaha

blue cake, macaron and nasi dagang..

hye peeps!!! its weeekkkeeennnddd! wee! ussually i will update my blog only on weekdays. today tah apa kena rasa macam gatal tangan dan tensi sebenarnya. sebab ku tak reti nak masukkan gambar guna word apple nih. haishhh kena menuntut lagi ni lah jawapnya.

today baru lepas deliver a 100′s lollipop macaron to ira. terus lah makan kat bukit jelutong tu. nama restaurant tu ulam desa. my review is.. hmmm masin lah.. so it doesnt suits me at all. i like masin. but if the nasi dagang masin. that is weird though.

well this time it is a repeat order yang mmg dah berkali kali order miss chammy yg akan berhijrah ke negeri kangaroo. kek ini diorder khas utk bf nyer yang tersayang. and she also ordered breadpudding and macaron.. sso enjoy peeps ya! sat gi me update lagi yerk..

Macaron Lollis and bread pudding.. lalalalalalala

 this time it is ordered by tinie~~~ lalalala check her blog here   ~~herblog~~   she a reallly nice girl. katanya utk her aqiqah.. but i tak dapat jumpa tinie coz pg tu her relatives yang pick up the order. so she ordered one bread pudding, and macaron lollis.. me tak sabar nak tgk gambarnya ni. coz katanya her aqiqah is warna warni. so the lollis also must be warna warni. mesti cantik.
me loveeee blogwalking or bloghopping or blogjumping. or anything you want to call it. suka baca kisah suka duka. and belajar mcm mcm benda lagi. a good way to meet a new friend kan. jgn ingat i nak promosi jer pulak. hahaha me nih in real life. su ka bercakap. tai kat opis senyap sikit kot. sebab dah kat opis kan. kang kalah boss pulak aku bercakap kang. hahaha.. skrg ni yang tukang layan me bercakap is melati. hahaha.. esok byk cakap juga macammummy.. cakap pasal melati and harris ni kan. smlm me went empire, subang. no intention nak pergi toy R us or what so ever. tapi biasalah dorang berdua bila dah nampak jer empire tu. mesti nak pergi toy R us tu. padahal sbnrnyer nak beli puting susu harris NUK kat situ jer. tup tup masuk jer pintu depan empire tu. lego pulak buat exhibition. so sblm dapat naik ke toy R us. me all terlekat lah kat situ selama setengah jam. nak pergi toy R us pun kena tarik melati and especially harris. dia mmg suka sgt lego nih. tapi tak pernah dibelikan. sebab takut hilang all the small small compartments tu kan. bila pergi ke toy R us. depan this kedai ada 4 mainan yg kena masuk syiling tu kan. i am sure for those yg dah ada anak mesti pernah main ni. me pun baru jer ajar budak2 ni main. bila dah habis main kat sini. kitaorg pun turun lah bawak. tgk tgk..
singgah lagi kat lego exhibition tu. then me pun cari cari lah benda yangb oleh beli utk dorang ni. utk melati found! rm79.90 tapi ada 50% off. (mlm ni mummy pasangkan yerk) utk harris pulak me carik carik lah yang lebihkurang melati. tgk tgk dia nak yang rm549.00.. mak aih.. alahai sayang itu dah 1/6 dari gaji mummy tu. me okay nak belikan yang mahal mahal ni. tapi masalahnya. minggu ni shj.. dah dua kali melawat toy R us ni. he sanggup tak beli. nak jugak yg itu.. aduh mampus lah mummy. dah la mummy tak bawak kad plastik mummy ittew. (sib baik tak bawak!) duit cash lak ada rm400 jer sebab dah bayar puting susu harris tadi.. last last tgk punyer tgk.. ada juga yg harris berkenan dihati. yg ada lego fire truck. alhamdulillah. hehehe bahaya sungguh situasi itu tadi.
so mummy pun jadilah pomen memasang lego legi yang kecik kecik ittew. sib baik mummy ni handimanny.. hahaha..  

upin and upin cake and macaron and bread pudding..

owhh saya sungguh ketinggalan entry minggu ini. hari ni pepagi tak dapat nak update blog. tak da internet kat opis! beria ia bawak laptop pergi office. konon konon nak update blog lah. dah lah sampai lambat. kena lak lepas sampai tu terus bersarapan di pantry sampai pukul 9.30. (boss tak ada lah katakan) pastu baru lah terhegeh hegeh nak buat kerja. hahaha

pstu ca alif but ke mid valley. huhuhu bukan nya nak carik apa pun. tapi sajer pergi jejalan. sambil sambil beli moisturizer dan makeup cleanser yang dah habis. owh! rina sangat suka pakai clinque skrg ini. sgt lah bersesuaian dgn kulit muka. tak da lah putih terang tang tang macam tepung gomak tu yerk. tapi putih asli gitu. and mesti rajin pakai. kalau rajin pakai, berhabisan ribuan ringgit pun tak jalan gak. dah byk product rina cuba.

produk malaysia yang rina pernah cuba is. nouveles visage, r & z dua ni jer lah yang pernah pakai. ok lah jugak. tapi tu lah putih nyer terlampau okeh!  pernah masa rina belajar dulu mula mula pakai nouvelles visage tu, kawan kawan tanya

“kenapa muka ko merah na”..

aku dengan confident nyer menjawab..

“aku baru balik berjemur kat tepi pantai, so sun burn”

tapi sbnrnyer hampeh! tuhan sahajalah yang tahu betapa sakit nyer muka aku masa tu, lagi lagi bila bab basuh muka, macam disiat siat kulit muka. tapi yerlah nak putih lah katakan. sangguh tahan tu. hahaha sungguh tak percaya aku boleh tahan semua tu. padahal skrg ni kalau kena oven panas tu sikit kat tangan pun aku dah melompat dah. hahahaha

bila start mengandung kan harris aku start pakai estee lauder. takut chemical kena kat anak dalam kandungan kan. pakai dalam dua tahun gak. ok lah jugak so-so..

and bila ngandung kan melati, aku tukar kepada clinique..

ohh! mmg sgt akusuka sebab terbukti, jerawat kat muka semua hilang, kulit pun putih asli. owh sungguh lah jatuh hati! hhahaha.. 
aku sudah melalut kekiri dan kekanan yerk. maap maap latok latok.. rasa gian jari jari ni nak menari atas keyboard. dah dua hari cuti lah katakan. hahaha
so skrg ni rina akan present birthday cake! ordered by my colleague masa kat MCHJV.. tara!!!

this a macaron order by fiza by colleague from JPS and by a sweet girl, fyra for her bf..

cop!!!!! utk pengetahuan.. sesambil saya tgh menaip entry ni. melati yang sedang tidur, terbangun dan cari susunya utk cuba tidur balik.. and the best part is.. dia mesti carik siku rina untuk diraba raba.. hahaha.. gosok gosk sampailah dia tidur. itulah tabiat anak perempuan aku yang satu ni. so skrg as a substitute.. mummy dah belikan soft toys, jessie from toyrus.. supaya melati boleh meraba sikunyer.. hahaha

okeh back to our own topic.. my bread pudding special!!! tara!!!