Kelas Mendekorasi Cupcake Menggunakan Fondant

on 19th June 2010… 4 orang telah grad dari dapur angelcupidkitchen.blogspot.com .. berpeluh peluh masing2 menguli fondant dan buat bunga ros.. heehheh.. keluar semua peluh jantan.. dalam kelas ni masing masing buat daripada scratch.. yang terlibat dalam kelas ni ialah aishah, nida, gg, dan yaya.. mmg seronok dalam kelas ngan dorang nih.. tergelak2 lah..

bila tgh hari masing2 makan berselera.. siasat punya siasat rupanya gg and yaya tak sarapan lagi.. patutlah tak bermaya nak meuli fondant tu.. hehehe rina minta mereka uli fondant ini supaya tahu mcm mn keadaan fondant ni sebelum kita guna. dan it is very useful knowledge pada kita kita yang tak ada heavy duty mixer tu lagi. mcm rina mula2 dulu buat fondant uli pakai tgn tau.. bermuscle muscle dah tgn ku ini.. jawapnya lepas ni berotot otot lah lengan mereka mereka yang terlibat dalam kelas ini. fondant ni kalau kita dah tahu segala basic step insyallah benda susah jadi senang. kita kena berguru dulu lepas tu practise practise dan practise..  yang mana mana keras tu akan jadi lembut nanti..

dalam kelas ni akan diajar dari cara cara membuat fondant, cara menyimpan fondant, cara meuli fondant cara nak mewarna, cara nak membuat roses, bear, buku, dan lain lain lagi…

2 thoughts on “Kelas Mendekorasi Cupcake Menggunakan Fondant

Leave a Reply