DiPetang Hari pukul 4.ptg

alkisah dipetang hari pukul 4.00ptg: puan.. maaf puan. puan kena hadir mesyuarat mlm ni (aik! salah dgrkah aku. rasa nya telinga dah clear dari sebarang najis muaffafah (kot yer)) ni suratnya tengggggg dapat dekat tangan. cikpuan ni pun bacalah surat tu. ok fine! cikpuan hadir jerlah mesyuarat tu. (ahh sudah mampus lah aku nak balik mlm ni) takkan tak balik kot sat g kul 5 petang (kalau uolls nak tahu. perjalanan rumah dan pejabat saya ada lah sejam. melalui jalan kampung dimana pada waktu malam ada lah sangat scary dan momok) if only uolls pernah lalu teluk intan – manjung lalu lekir, kg kayan and such. u know what i mean. waktu malam sgt gelap tak da lampu. ohhh cant imagine lah. ok tak pa! muka cool gila. (dalam hati dah tunggang terbalik rasa nak merajuk masuk duduk bawah meja sambil koyak kertas (bayangkan….)) plannya ialah: blk dulu ke manjung amik harris from school (ingat lagi kisah disekolah harris x?), pastu pukul 8 nanti baru bertolak dari manjung. pergi meeting start at 9pm. (what the fish!!!) lps tu korang leh bayang tak pukul brp habis kalau meeting sebutharga nih. kot kul 10 ok lah lagi. kot habis pukul 11pm. tak menangis cikpuan ni dalam kereta ke? ok fine. demi tugas sanggup ku terima. tak pa. tak pa. sian melur kang nak tidur. mesti nya mummy sampai umah kul 12am. kalau dr teluk intan pukul 11pm. determined dah hati ni! tup tup tup puan! en zol boleh hadir mesyuarat tu malam ni. JD dah call en zol utk hadir. phewwww alhamdullilah… (rasa nak melonjak hati dok atas atap. untuk pengetahuan uolls opis cikpuan ni tingkat 3. paling atas. so mmg dekat jerk nak panjat atap tu. kot boleh lah kan. hehehehe) nasib baik dapat JD yang sangat bertimbang rasa. i love lah my JD! dan en zol. hehehehehe the end..

Kisah semalam yang misteri – 5/5/14

satu kejadian:
ptg elok lak mummy ni jalan kiri kanan lenggok sikit punya baik. tup tap tup tap ngan kasut tak berapa tinggi masuk sekolah rendah Harris. (tiap2 hari mmg wajib masuk sekolah tunggu depan kelas) nak fetch harris balik sekolah. kring~~~~~~!!!! budak2 berpusu2 lari. tak kuar kuar jugak siharris ni. ni mesti main omega, kacang pia. (kot korang tak tahu, cer tanya anak2 korang)harris pun keluar ngan kawan dia. mummy ngan sepoi sepoi bahasa nya peluk lah harris ni.

M: hi abang! naper lama sgt. abang g mana?
Har: abang main omega tadi dulu. (dah agak dah)

dengan penuh ranggi mummy pun berjalan lah. duk dak duk dak kasut mummy. pakai baju kaler shocking pink la katakan.

nak keluar sekolah ni, kena went through pintu gate besar yang sgt ramai bebudak kecik yang nak balik sekolah and tgh tunggu mak ayah dorang dalam compoun sekolah.

tumpang lalu adik, makcik nak lalu (tua kah aku ini!, haruslah makan colagen k..)

setelah jalan ngan sikit punya glamer plus tetiba harris kata “mummy, abg nak yak” (harris ni spesis tak leh toilet kotor sikit. toilet sekolah tahu jerlah. haruslah kotor n berbau kan)

cepat abang. kang terkeluar kang. kelam kabut mummy letak beg sekolah tepi tayar and bukakan pintu untuk abang masuk di kereta merah ku ittew!

7 minit jer dari sekolah ke rumah iolls ni. sampai jer rumah. buka pintu kereta untuk abang and cepat2 suruh dia g toilet nak yak kan. mummynya tgk tgk lah dalam kereta.

hah!! sudah!!! mampuslah aku. (pikir dalam hati jerk. padahal nak tunjuk tak cuak sebenarnyer) melati jom! mummy nak g sekolah abang kejap. naper mummy? melati tanya. jom jer lah melati!

korang tahu tak apa yg terjadi sebenarnya!

BEG SEKOLAH HARRIS tertinggal kat tgh tgh jalan depan sekolah dia. adeh la….. apa lah careless sgt mummy ni.

patah balik sekolah harris. tgk tgk beg harris ada tgh tgh jalan. elok jer berdiri nya. berdesup lah aku bawak. sampai2 ada budak tgh tarik beg tu. nak tolong simpan kan kat guard.

confuse budak tu tgk muka mummy bila nak amik balik beg sekolah tu. “ni beg anak makcik ni, tadi makcik kelam kabut terlupa”
kekekekeke theend~~

wpid-20140406_101717.jpg

ALL NEW

Assalamualaikum w.b.t semua and good morning to all..

it has been a whimsical year for me on this 2014 second quater. ups and downs.. here and there.. and everywhere~~~ lalalalalalalalalala wonky wonka konku hahahaha..

well.. im not doing baking anymore. pencen weeeeee~~ see i told you its a wolly wonka year for me. wee weee weee. ive decided on march 2014. that 14th March 2014 would be the last day i accept any order. those ive committed their order, ill do. most of my baking stuff are still in shah Alam. maybe there will be one day ill decided to do spring cleaning and doing garage sale for my hudreds of baking utencils. and i do mean hudreds. from pan to decos stuff to the mixer. one day maybe.. hehehe.. let it be a surprise and i will annouce it in sha Allah.

image

im not in shah alam anymore. yep.. im staying in Manjung, Perak. moved here on 16th March 2014. yes! a whimsical year for me and hoping for a bright future here. hahahaha me and my muchkin had a numerous discussion about moving to Manjung. and me moving to Manjung is superbly huge and brave step to take and make. as i a city girl, must makan meetball ikea every weekend, must have a supply of wondermilk cupcake once in two days and must have my energy booster of subway soft cookies every breakie time. hahahah.. city girl konon.. kakakaka.. hakak perasan! i know. hahaha.. but yes its true.
image

its a good place to stay and to raise out son and daughters. away from all the hectic, the haze (here also got!) the water rationing (big time!) the bully and all the negativity dotss.. they did wept, about the thoughts of moving to Manjung. tapi as soon as the met a friends that can catch a toad. they are excited. in shah alam and my housing area specifically tak ada lagi yang sanggup turun longkap tangkap toads kay. and i am sure the parents pun tak bagi. such as me lah. hahahaha.. geli kot!!! yikes!!!
image

image

just got back from construction site. panas sigh~ yes! i did go to site and do the quality inspection work ya! hahaha the epic was i went to the site with heels on. korang hado??? talk talk talk.. will continue to talk again later. as i am quite busy at the office. boss kita g jenjalan obersea.. tinggai boss kecik ni ja kat opis. kenalah minit semua surat. hehehe
image

image

 

Sofea the first birthday cake

image

image

image

Sofea the first butterscotch surprise cake. Beautiful isn’t it. Owhh and the crown I made from sctrach and it is made of fondant. U can eat them if you want to. Vanilla flavored. Hehehe the princess sofea if a figurine. If u like this cake, do give me a holla at 0126273466. Or visit my IG for more updates and tutorial : angelcupidkitchen

Tata!